Home.
Nieuws.
Home.
Over mij.
Diensten.
Modellen.
Publicaties.
Links.
Contact.
Links.
Over mij.
Contact.
Diensten.
Modellen.
Publicaties.
Sitemap.
Sitemap.
Nieuws.

ASL en BiSL Foundation Shorttracks - Eerste twee avonden groot succes                                         mrt 2011

Er is door Bas van Dijk van Fasept een heel nieuw concept bedacht ten aanzien van (o.a.) BiSL- en ASL-opleidingen. Het betreft de Foundation Shorttracks. De eerste BiSL- en ASL Shorttrackavonden zijn inmiddels gehouden in november en februari. Beide werden zeer goed ontvangen.

 

De Shorttracks bestaan uit:

- een introductieavond waar BiSL of ASL wordt geïntroduceerd en gepositioneerd.  Deze avond wordt verzorgd door mij, Machteld Meijer; ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van beide modellen en heb honderden mensen erin opgeleid;

- een zelfstudiepakket, bestaande uit het lesboek en een complete samenvatting van de lesstof;

- toegang tot een e-learningomgeving en het ASL/BiSL Trainingstool van www.examenvragen.info waardoor je de beschikking krijgt over een paar honderd oefenvragen voor het ASL of BiSL Foundation examen.

 

Een impressie van de eerste introductieavond op 4 november 2010 is te vinden op de site van de organisatoren. We zijn blij met het enthousiasme van de deelnemers.

 

 

Engelstalige artikelen op deze site                                                                                                                     feb 2013

Bij Publicaties is de pagina met de Engelstalige artikelen aangevuld met een aantal nieuwe vertalingen. Een aantal daarvan is achtergrondinformatie voor trainers die  de ASL- of BiSL-foundationtrainingen willen geven.

Overzicht van ASL, BiSL, ITIL en CMMI-SVC processen                                                                              feb 2011

Veel organisaties worstelen met de keuze tussen verschillende modellen of weten de diverse modellen niet met elkaar te combineren.

Nieuw op deze site een overzicht waarin alle processen van genoemde modellen zijn opgenomen. Op hoofdniveau zijn ze aan elkaar gematcht. Niet eerder is een overzicht verschenen waarin al deze modellen met elkaar worden vergeleken. Het overzicht is te downloaden op de pagina Modellen.

Discussiesite voor Informatiemanagement- en IT-professionals                                                         mrt 2011

Er is een nieuwe discussie- en informatiesite ontwikkeld en in februari live gegaan. Hij heet IMfacts. De site beoogt hét Online Platform voor Informatie- & ICT Management te worden. De site is gemaakt voor de professional, die:

Discussieonderwerpen worden aangedragen in de vorm van blogs waar op gereageerd kan worden.

Maise heeft al enkele bijdragen geleverd aan de site, waaronder een inleiding op het onderwerp IT Governance en een verwijzing naar informatie over de relatie tussen ASL2 en ITIL®v3.

Copyright © 2013 Maise. Alle rechten voorbehouden.
Ouder nieuws vindt u in het nieuwsarchief
Nieuws
TOP

Informatiemanagement                                                                                                                                          jan 2012

In de Engelstalige wereld heeft het begrip Informatiemanagement een andere lading dan in Nederland. Ik heb meegewerkt aan een Engelstalig whitepaper dat door EXIN is ontwikkeld om meer inzicht te geven in het begrip Informatiemanagement.

Het blijft lastig om wat betreft de begrippen wereldwijd op één lijn te komen.

In het artikel over ITILv3 en BiSL is al wat van die problematiek te voelen.

ASL en BiSL foundation examens                                                                                                                         sept 2012

Sinds mei 2012 worden de officiële ASL en BiSL foundation examens alleen nog maar afgenomen door APMG.

 

De ASL foundation examens zijn beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

 

De BiSL foundation examens zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

Engelstalige artikelen op deze site                                                                                                                     feb 2013

Bij Publicaties is de pagina met de Engelstalige artikelen aangevuld met een aantal nieuwe vertalingen. Een aantal daarvan is achtergrondinformatie voor trainers die  de ASL- of BiSL-foundationtrainingen willen geven.

Nieuwe artikelen toegevoegd                                                                                                                            dec 2015

Bij Publicaties zijn enkele nieuwe artikelen toegevoegd, onder andere de hele bundel van negen artikelen over de samenwerking tussen de beheerdomeinen, een update van de oude serie uit 2007.

Nieuw BiSL-examen:  BiSL Advanced                                                                                                                     jan 2016

Door de ASL BiSL Foundation is een publicatie ontwikkeld, in het Engels en het Nederlands, waar allerlei onderwerpen bij elkaar zijn gebracht die te maken hebben met het inrichten van business-informatiemanagement en BiSL in een organisatie. Zoals: wat betekenen agile en cloud voor de uit te voeren activiteiten, welke documenten zijn belangrijk, hoe voer je een zelfevaluatie uit, waar moet ik de BIM-afdeling positioneren?

 

Op basis van deze publicatie is door APMG een nieuw examen ontwikkeld, het BiSL Advanced examen dat een vervolgexamen is op het BiSL Foundation examen van APMG. Vanaf circa medio februari 2016 zal het mogelijk zijn dit examen te doen. In de tussentijd zijn enkele opleidingsorganisaties bezig met het op de markt brengen van trainingen die opleiden voor dit examen.

 

Het examen test dus inzicht in het invoeren van business-informatiemanagement; het gaat niet echt in op het praktisch uitvoeren van functioneelbeheerwerkzaamheden zoals specificeren, testen en het opstellen van een gegevensmodel. Daarvoor zijn veel gespecialiseerde trainingen op de markt.