Home.
Nieuws.
Home.
Over mij.
Diensten.
Modellen.
Publicaties.
Links.
Contact.
Links.
Over mij.
Contact.
Diensten.
Modellen.
Publicaties.
Sitemap.
Sitemap.
Nieuws.
Machteld's Pluche.

Mijn Diensten

 

Mijn diensten hebben de volgende kenmerken: duidelijk afgebakend in de tijd en in principe maximaal 8 uur per week, met uitzondering van incidentele trainingen.

 

Ik doe de meeste opdrachten via  het bedrijf Quest4 waar ik in dienst ben. In het verlengde van mijn arbeidsovereenkomst worden de meeste kosten van mijn dienstverlening, zoals  workshops en trainingen, in uren doorbelast aan de opdrachtgever. Eventueel trainingsmateriaal wordt over het algemeen apart in rekening gebracht.

 

De diensten zijn gericht op het verbeteren van de inrichting van de informatievoorziening, aan vraag- en aanbodkant.

 

De belangrijkste diensten zijn:

Workshops:   op de klant toegesneden workshops over het gebruik en de inhoud van de modellen ASL, BiSL en ITIL (ITIL alleen op hoofdlijnen).

Advisering:    advies over het inrichten van business-informatiemanagement of applicatiemanagement (= functioneel of applicatiebeheer), met name waar vraagstukken zijn over het combineren van de diverse modellen.

 

Trainingen:    standaard opleidingen gericht op het overdragen van kennis en/of het halen van examens of trainingen   aangepast aan de klantwens.

Assessments:  van het begeleiden van zelfevaluaties tot het uitvoeren van formele audits.

 

Gezien mijn leeftijd ben ik mijn werkzaamheden sterk aan het afbouwen. Voor een aantal van genoemde diensten kunt u tevens terecht bij BiSL Smart en The Lifecycle Company.

 

 

Applicatiemanagement aan de hand van ASL 2

1 ASL overview, ca 4 uur: geeft een kort overzicht van de inhoud en de achtergronden van het ASL-model.

 

Business-informatiemanagement aan de hand van BiSL

1 BiSL overview, ca 4 uur: geeft een kort overzicht van de inhoud en de achtergronden van het BiSL-model.

2 BiSL  overview uitgebreid, ca 7,5 uur: geeft een wat uitgebreider overzicht van de inhoud en achtergronden van het BiSL-model

 

Business-informatiemanagement aan de hand van BiSL Next

1 BiSL overview, ca 4 uur: geeft een kort overzicht van de inhoud en de achtergronden van het BiSL Next-model.

 

Beheer van de informatievoorziening aan de hand van ASL, BiSL en ITIL v3

1 ASL-BiSL combi, 2 dagdelen: geeft een kort overzicht van ASL en BiSL en gaat in op de raakvlakken met ITIL v3.

2 ASL-BiSL-ITIL v3 combi, 2 of 3 dagdelen: geeft een kort overzicht van ASL, BiSL en ITIL v3, geeft aan welk model waarvoor bedoeld en geschikt is.

3 ITIL v3 overview,  ca 4 uur: geeft een kort overzicht van de inhoud en de achtergronden van ITIL v3

 

Voor trainingen die gericht zijn op de Foundation examens van APMG verwijs ik naar de door APMG geaccrediteerde trainingsorganisaties.

 

Verder kunnen op basis van ASL, BiSL en ITIL allerlei maatwerk workshops worden verzorgd. Programma’s van een halve dag tot 2 dagen, afgestemd op uw specifieke wensen, gebaseerd op de bovengenoemde trainingen.

 

Prijs indicatie: Indien de workshops op een door u verzorgde locatie worden gegeven kost een standaard 2-daagse workshop afhankelijk van de locatie tussen de € 2000 en de € 2500 (excl. btw, incl. reis- en verblijfkosten). Daarnaast worden de materiaalkosten in rekening gebracht.  

 

Een workshop rond ASL, BiSL van een halve dag die bedoeld is om kennis over te dragen over de modellen en daarbij is aangepast op uw specifieke wensen kost meestal rond de € 1000.

Copyright © 2013 Maise. Alle rechten voorbehouden.

1 ASL-zelfevaluaties: begeleiding van sessies waarin de volwassenheid van een applicatiebeheer-organisatie wordt bepaald met als doel het vinden van de belangrijkste verbeterpunten. Een zelfevaluatiesessie duurt, afhankelijk van het aantal processen, een tot twee dagen.

2 BiSL-zelfevaluaties: idem voor functioneelbeheerorganisaties.

3 Kwaliteitsbeoordelingen van projecten e.d.

 

 

Workshops en trainingen
Assessments